Iz života

Posjet učenika sestrama u samostanu Gospe Lurdske u Slatini


  U sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje i dane kruha, učenici Područne škole D. Meljani sa svojim učiteljicama posjetili su naš samostan Gospe Lurdske u Slatini. Uime učenika i učiteljica dvije djevojčice sestrama su pri dolasku darovale dvije košare domaćih kolača.
  U rujnu smo u školi kao izbornu temu imali: Rođena za nebo - lik i djelo službenice Božje Majke Krucifikse Kozulić (1922.-2022.). Djeca su se zainteresirala za Majku Krucifiksu, a osobito im se svidjela njezina briga za napuštenu djecu. Željeli su upoznati gdje i kako žive časne sestre. Došavši u naš Samostan sestre su djeci ispripovjedile povijest dolaska sestara u Slatinu. Zatim su im govorile o aktivnostima kojima su se bavile te što sve danas rade iz ljubavi prema Bogu i ljudima. Ponovili smo što smo sve naučili o Majci Krucifiksi i kako je mi danas možemo nasljedovati.
  Sestre su djeci pripremile iznenađenje. Sve je bilo u znaku srca. Djeca i učiteljice bili su ugodno iznenađeni i radosni gostoprimstvom sestara. Druženje smo nastavili uz kolače koje su sestre za ovu prigodu pripremile. Uslijedilo je fotografiranje kao sjećanje na ovaj susret. Vjerujemo i nadamo se da će ovakvih susreta biti još više.
Sestre iz Slatine