Ženski učenički dom Marije Krucifikse Kozulić<br />

Život i smrt  Život i smrt postale su dvije teme koje nas zaokupljaju na poseban način. Smrt je ta koja izaziva veću odbojnost i strah jer se tiče nama nepoznatih razina. Smrt je zapravo samo nastavak života jer naša duša prelazi iz životnog puta u putove vječnosti. Vječni život uživaju oni koji su nakon smrti zauvijek s Bogom.
  Moja obitelj i ja vjerujemo u život nakon smrti. Naša vjera nas je od malih nogu naučila da nakon smrti nastupa život s Bogom. Iako Boga ne vidimo, osjećamo njegovu prisutnost što nam daje sigurnost u životu. Ne možemo s uvjerenjem znati je li život nakon smrti stvaran jer nam se osobno iz smrti nikada nisu vratili dragi ljudi. No lijepo je vjerovati da će se život mojih voljenih i mene same nastaviti u nekom drugom svijetu. Vjera da postoji život nakon smrti daje ti snagu da u ovom životu daješ sve od sebe i da se prepustiš Božjoj milosti i spasenju koje ti Bog nudi.
  Istina i stvarnost vječnog života osvjetljuje nam misterij smrti. Svakome je čovjeku umrijeti. Mi kršćani znamo da smrt nije provalija nego most. Stoga, za nas kršćane smrt je prijelaz iz smrtnosti u vječnost.
Samanta C. i Petra M., maturantice