Pastoral mladeži - Susreti

Duhovna obnova za djevojke  „U Gospodinu je milosrđe“ tema je jednodnevne duhovne obnove održane 27. kolovoza u našemu samostanu Gospe Lurdske u Slatini. Susretu je prisustvovalo šest djevojaka te s. Krešimira, vrhovna glavarica naše Družbe s. Nives i novakinja s. Mirjam. Kako bi djevojke pobliže mogle upoznati Gospodinovo milosrđe, tijekom susreta nas je pratio život sv. Augustina i njegove majke sv. Monike.
  Kroz smijeh i šalu, meditaciju i molitvu, ali i ozbiljne razgovore svaka od nas prisjetila se trenutaka kada nam je Gospodin bio milosrdan. Po primjeru života sv. Monike, koja je ustrajno molila za obraćenje svoga sina Augustina, prepoznale smo kako je i u našemu životu bilo događaja kada smo bile osobe koje su iskazale milosrđe bližnjemu te osjetile djelić ljubavi kojom nas Gospodin osobito ljubi onda kada nam prašta.
  Radom u skupinama svaka od nas na dobro je koristila darove koje nam je Gospodin darovao: od glumačkoga i književnoga izražavanja, smisla za humor, otvorenosti pred izazovima do dara govorništva. Duhovna obnova završila je uz okrepu hranom i pićem te međusobno druženje. Želja nam je da se opet sastanemo, da nas bude još više te da s Gospodinom provedemo još jedan dan u molitvi, upoznavanju Boga i sebe te međusobnom zajedništvu na veću slavu Božju i našu izgradnju u Gospodinu.
s. Mirjam Živković