Iz života

Molitva za duhovna zvanja u Senju  Na nedjelju Dobrog pastira, 17. travnja, posjetile smo župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Senju gdje nas je dočekao župnik prof. dr. Richard Pavlić, članice župne molitvene zajednice, mladi i ostali vjernici s kojima smo molili za duhovna zvanja. Poslije molitve sv. krunice, večernje euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Richard, a pjevanjem animirao zbor mladih „Ruah“.

Svjedočanstvo o životu sestara i karizmi naše Družbe s vjernicima je podijelila s. Martina Vlahović, a osobno svjedočanstvo o pozivu s. Tajana Hrvatin. Nakon sv. mise zadržali smo se neko vrijeme u klanjanju pred euharistijskim Isusom koje smo animirale zajedno s mladima na temu ovogodišnje poruke pape Franje za 53. svjetski dan molitve za duhovna zvanja „Crkva – majka zvanjâ“. U molitvi pred Presvetim zadržao se velik broj župljana od kojih smo nakon molitvenog programa mogli čuti lijepa sjećanja o nekadašnjoj prisutnosti naših sestara u ovoj župi. Iz senjske katedrale uputili smo se u župnu dvoranu gdje smo imali susret s mladima.

Zahvaljujemo vlč. Richardu Pavliću, kapelanu vlč. Nikoli Prši i svim župljanima, napose mladima, na toploj dobrodošlici i trenucima provedenim u molitvi za duhovna zvanja.
  Molimo i dalje Gospodina kako nas potiče i papa Franjo:

„Milosrdni Oče, koji si dao svoga Sina za naše spasenje i trajno nas podupireš darovima svoga Duhom, daj nam žive, gorljive i radosne kršćanske zajednice, koje su izvori bratskoga života i koje kod mladih bude želju da se posvete Tebi i djelu evangelizacije. Podupri te zajednice u njihovu nastojanju da ponude odgovarajuću katehezu zvanja i putove posebnog posvećenja. Udijeli mudrost potrebnu za razlučivanje zvanja, tako da u svemu sja veličina tvoje milosrdne ljubavi. Neka Marija, Isusova Majka i odgojiteljica, zagovara za svaku kršćansku zajednicu, da, postavši plodnom po Duhu Svetom, bude izvor pravih zvanja u službi svetoga Božjeg naroda.“
(Poruka za 53. svjetski dan molitve za duhovna zvanja)

s. Marijana Mohorić